

Second Pacific Bluefin Tuna Management Strategy Evaluation Workshop

Tom Ham's Lighthouse 2150 Harbor Island Drive, San Diego, CA U.S.A.

> May 20-21, 2019 DRAFT AGENDA

Goals/Expectations:

- to enhance the understanding of stakeholders on MSE and promote their involvement, and
- further develop the discussion of PBF MSE based on the results of the 1st Workshop and ISC's work thereafter.

May 20, 2018

Registration (9:00-9:30)

9:30	Welcome and Opening Remarks - K. Koch (10 minutes)	
9:40	ISC Goals and Expectations – K. Koch for J. Holmes (10 minutes)	
9:50	Review and Adoption of Agenda – M. Maunder (10 minutes)	
10:00	Review of 1 st workshop – S. Nakatsuka (15 minutes)	
MSE Presentations		
10:15	a. Harvest Strategies and Reference Points – IATTC – J. Valero (60 minutes)	
Break 11:15—11:30		
11:30-12:30	b. Management Strategy Evaluation –Overview/Intro/101– S. Teo (60 minutes)	
Lunch 12:30-1:45		

1:45-2:15 c. Interpreting MSE Results and MSE Application Case Studies – D. Tommasi (30 minutes)

2:15-3:15	MSE Application to Pacific Bluefin Tuna: Requirements for Implementation and Development Strategy and Future workplan – Moderator: S. Nakatsuka (60 minutes)	
3:15-3:45	Latest information about Pacific Bluefin Tuna Fukuda (30 minutes)	
3:45-4:00	Pacific Bluefin Tuna Joint Working Group Perspectives (15 minutes)	
Closing remarks and adjourn		

May 21, 2019

9:00-9:30	Recap of Day 1 S. Nakatsuka (30 minutes)
9:30-11:30	Open Discussion on Future Workplan – Moderators: M. Maunder and S. Nakatsuka (2 hours)
11:30	Closing remarks – M. Maunder

Adjourn